Postavy

18.02.2012 21:51

 

Hatake Kakashi

Jounin Listové vesnice.Velitel týmu 7. (Naruto, Sakura, Sasuke). Dříve byl členem elitní jednotky ANBU. Jako Genin byl v týmu společně s ninji Uchiha Obito a Rin. V záchranné misi Rin byl Uchiha Obito těžce zraněn a svůj Sharingan „daroval“ Kakashimu. Kakashi je tedy nositelem Sharinganu ač není z klanu Uchiha. Přezdívá se mu kopírovací ninja Kakashi a zkopíroval již díky Sharinganu více jak 1000 jutsu. Je velký fanoušek knížek série „Come, Come Paradise“ jejímž autorem je jeden ze tří legendárních Sanninů, Jiraiya. Dokázal se dostat na takovou úroveň, že částečně ovládl Mangekyou Sharingan a je rozhodně jedním z nejsilnějších shinobi ve skryté listové.

Uzumaki Naruto

Naruto je hlavní postavou příběhu. Když se Naruto narodil byl do něj zapečetěn devíti-ocasý liščí démon který v ten čas ohrožoval vesnici. Naruto se to však neměl dozvědět a vyrůstal tak sám a všemi odstrkovaný. Naruto proto začal „zlobit“, aby si tak získal pozornost ostatních. Jeden z mála lidí kteří byli Narutovi blízcí byl jeho učitel Iruka, který ho naučil, že není sám. Poté co se Naruto stal ninjou. Dostal se do týmu 7. Jeho členy jsou Haruno Sakura, do které je Naruto zakoukaný, Uchiha Sasuke, kterého Naruto nesnáší, protože je moc oblíbený a holky ho zbožňují, a velitelem je Hatake Kakashi. Společně tak musí plnit různé mise. Narutovým snem je stát se Hokagem, nejsilnějším a nejuznávanějším ninjou ve vesnici, ačkoli za začátku jeho ninja schopnosti nejsou nijak ohromující a téměř se mu nepodařilo stát se ninjou. Nejoblíbenější jídlo je ramen. Je oblečen v nepříliš pohledné oranžové kombinéze.

Haruno Sakura

Sakura je premiantka z ninja školy. Její největší sokyní je Ino Yamanaka, kterou sakura přezdívá jako prasečí Ino. Když byla ještě Sakura malá, byla velmi stydlivá a uzavřená do sebe. Právě Ino ji pomohla ,,vykvést” a vyloupnout se ze své skořápky. Nebýt toho, že se jak Ino, tak Sakura zamilovaly do Sasukeho, zůstaly by nejlepšími kamarádkami. Po složení zkoušek v ninja akademii se Sakura dostává do týmu 7. Naruto je do ní zakoukaný, ale ona si ho nevšímá neboť jejím cílem je Sasuke. Má talent v genjutsu a dokáže dobře ovládat svou čakru. Později se rozhodne stát léčitelským ninjou a jejím učitelem se stane legendární sanin Tsunade.

Uchiha Sasuke

Sasuke je posledním přeživším členem rodu Uchiha, který byl byl vyvražděn jeho bratrem Itachim. Sasuke odpřísáhl, že se mu za to pomstí a pomsta je také jediná věc, pro kterou žije. Původně měl mimo pomstu i druhý cíl a to obnovit svůj klan, toto však později odsouvá do pozadí a je ochoten pro pomstu(tzn. vraždu svého bratra) obětovat cokoli-OPRAVDU COKOLI. Po zkoušce se stává členem týmu 7. Jakožto člen Uchiha klanu má sharingan. Sharingan je schopnost jež umožňuje zkopírovat jutsu či pohyby protivníka a poté je použít jako své vlastní. Také dokáže vidět pohyby protivníka dříve než je použije a po dosažení určité úrovně se dá využívat k nejrůznějším účelů, nejvýznamnějším je, když člověk vlastnící sharingan zabije svého blízkého a díky tomu získá možnost používat mangekyou sharingan.

Rock Lee

Rock Lee (ロック・リー), mladý ninja z Listové jehož specialitou je boj na blízko – taijutsu. Jako ninja je znám svou tvrdou prací. Označuje sám sebe jako génius tvrdé práce. Označení génius mají v Narutovi ninjové, kteří mají dar být skvělým ninjou od narození. Lee však není schopen používat žádná ninjutsu ani genjutsu (iluze), nicméně svůj sen stát se perfektním ninjou naplňuje neuvěřitelně tvrdou prací. Jako Genin se dostal do týmu 11 spolu s Tenten a Hyuugou Neji pod vedením ninji Maito Gai. Lee a Gai jsou jako otec a syn což ukazuje také jejich stejný obličej, vlasy, oblečení. Lee jako postava je unikátní svojí formální japonštinou a úctou v jednání s ostatními. Zamiloval se do Sakury z týmu 7, která ovšem stejné city k němu nechová, naopak, z počátku se Leeho děsí protože je pro ní příliš „originální“ vzhledem (zejména huňatým obočím).

Tenten

Snem Tenten (テンテン) je být stejně dobrá kunoichi (žena-ninja) jako Tsunade. Je uznávaná jako jedna z nejlepších kunoichi ve vesnici. Poctivě trénuje a s tréninkem pomáhá i ostatním členům z týmu, kterých si velmi váží. Je neuvěřitelně přesná (trefí 10 cílu z 10) a pomocí svitku a krve dokáže přivolat velké množství zbraní.

Hyuuga Neji

Hyuuga Neji (日向ネジ,) je bratranec Hinaty. Je mnohem silnější a talentovanější, ale nemůže se stát hlavou klanu, protože pochází z vedlejší rodiny. Na čele má prokletou pečeť, pomocí které hlavní rodina trestá neposlušné příbuzné. Neji má stejně jako ostatní členové klanu Byakugan (白眼- “Bílé oko”), který mu umožňuje např. vidět skrz předměty, nebo mít zorné pole téměř 360 stupňů. Je to jeden z nejtalentovanějších Geninů v Narutově věku.

Inuzuka Kiba

Inuzuka Kiba (犬塚 キバ ),shinobi z Listové vesnice, velmi nadaný ale drzý,divoký a s velmi soutěživou povahou. Je velmi podobný Narutovi. Jeho nejlepším přítelem a pomocníkem v boji je jeho pes Akamaru, za kterého by položil i život. Kiba patří k Inuzuka klanu, což jsou veterináři.

Hyuuga Hinata

Hyuuga Hinata (日向 ヒナタ) je dědičkou Hyuuga klanu, velmi plachá a nízkým sebevědomím, líbí se jí Naruto . Hinata není moc dobrá v Jūken ( Jemné pěsti ) a nemá tak vyspělý Byakugan, proto ji její otec odmítl trénovat a nechal ji na starost Kurenai sensei. Hinata později vytváří vlastní styl boje nazývaný Shugohakke Rokujuyon Sho.

Aburame Shino

Aburame Shino ( 油女 シノ ) patří do klanu používající hmyz, ukrytý v jejich těle, jako zbraň. Je jimi přímo posedlý, přirovnává k nim věci. Je introvert a svým chováním lidi znervózňuje, hlavně Naruta. Nosí pořád brýle.

Nara Shikamaru

Shikamaru Nara ( 奈良 シカマル ) je genius ( IQ přes 200) ale nesmírně líný. Vše je pro něj příliš pracné a zbytečné( jap. mendokuse ). Jeho nejoblíbenější činností je pozorování mraků, spaní a hraní deskové hry Shogi a Go. I přes jeho zbabělé chvilky je výborným stratégem a pokud to situace vyžaduje, je velmi schopným bojovníkem. Jeho technikou je ovládnutí stínů svých soupeřů buď k jejich chycení či manipulování. Spolu s Ino a Choji tvoří bojovou pozici ” ino-shika-cho”.

Yamanaka Ino

Ino Yamanaka (山中 いの) patří do klanu Yamanaka, jež je známý technikou manipulace mysli. Vypomáhá v jejich obchodě s květinami. Je kamarádkou z dětství se Sakurou. Svoje přátelství pozastavily, když začaly soupeřit o přízeň Sasuke Uchihy. Velmi si zakládá na svém vzhledu a je velmi prostořeká.

Akimichi Choji

Akimichi Choji (秋道 チョウジ) je milovníkem jídla a jakékoliv narážky na jeho tloušťku jsou tabu. Jeho nejoblíbenějším jídlem je Korejské barbecue. Je od dětství kamarádem se Shikamaru. Patří do Akimichi klanu, kteří mají techniky na zvětšení velikosti lidského těla.

Gaara

Gaara (我愛羅) stejně jako Naruto má v sobě zapečeťeného démona, Jedno-ocasého Shukaku. Přikázal to jeho otec, s cílem vytvořit dokonalou zbraň Suny. Od malička automaticky ovládá písek a po svém démonu převzal černé kruhy okolo očí. Lidé v jeho vesnici se ho bojí a nenávidí ho stejně jako Naruta. Gaarovým opatrovníkem se stává jeho strýc Yashamaru který se ho snad jako jediný nebojí. Kazekage později dává Yashamarovi úkol, aby zabil Gaaru. Což se nezdaří a Yashamaru umírá. Gaara dochází k závěru, že žije aby zabíjel a tím potvrdil svou existenci a že může milovat jen sebe a nechává si vyrýt pískem na čelo kanji znak láska. Jeho hlavní zbraní je písek, který nosí pořád s sebou v jeho dýni.

Kankuro

Kankuro (カンクロウ) je starším bratrem Gaary, nemá rád mladší děti a bojí se Gaary. Je donucen být s Gaarou ve stejném týmu. Kankuro je agresivní a brutální soupeř, často nechává své protivníky v extrémních bolestech. Je loutkář, které ovládá pomocí provázků z čakry.

Temari

Temari (テマリ) je nejstarší ze sourozenců. Arogantní až sprostá na své okolí, téže prostořeká. Temari je dobrou analytičkou a dokáže předvídat soupeřovy strategie a slabosti. Její hlavní zbraní je ohromný železný vějíř a používá vítr jako útok na dlouhé vzdálenosti.

Kabuto (兜, 冑)

Je dítětem nalezeným po velké bitvě jedním ze zdravotníků z listové. Vychováván byl v listové zdravotníky a díky tomu zlepšil své schopnosti na ohromnou úroven. může se postavit skoro každému protivníkovy, protože když bude zraněn má ohromnou schopnost seberegenerace. Je to pravá ruka Orochimara ten na něj nedá dopustit.

Jiraiya (蝦蟇仙人)

Je jedním z tří legendárních saninů, kteří měli za senseie (mistra) třetího Hokage. Už od narození má tendenci [studovat] nahé ženy a píše o nich svoje knížky sváděcích technik, které miluje Kakasi. Stal se hlavním trenérem Naruta a je to jedna z klíčových postav.

Orochimaru (大蛇丸)

Je také jedním ze tří legendárních saninů jako Jiraiya. A je ze začátku nejspíše tou nejzápornější postavou v příběhu. Sám zabil kazekageho a 3. Hokage a také ovládl zemi zvuku. Vytvořil velké množství jutsu a jednou z nich je i technika věčného života při které se duše orochimara převtělí do jiného tělo a žije na věky. Chtěl získat sharingan, ale to se mu nepovedlo ani u Itachiho a ani u Sasukeho, který ho nakonec zabil a jeho sílu pohltil pomocí sharinganu. Byl i členem akastuki, ale opustil ji, protože neměl důvod přetrvávat a to hlavně právě kvůli Itachimu.

Tsunade (綱手)

Je posledním ze tří legendárních saninů jako Jiraiya a Orochimaru. Je považována za největší léčitelku všech dob a je 5. hokage vesnice listí. Přezdívajíí ji “Princezna naivka”. Ráda vypadá na 20 let i když je stejně stará jako Orochimaru a Jiraiya. Když byla mladší měla bratra a muže, kteří zemřely ve válce ninjů a od té doby byla velice smutná, ale když se setkala s Narutoem, který od ní vyhrál krystal, který patřil dědovy Tsunade 1. Hokage, tak se její život změnil.

Karin (香燐)

Zprvu se s ní setkáváme jako hlídač Orochimarova vězení, o které se stará. Když Sasuke zabije Orochimara, tak sestavuje svůj nový team a právě Karin je naverbována také. Její schopnost vycítit chakru je jedinečná, dále svou umí svou chakru předat ostatním lidem pomocí kousnutí a v neposlední řadě maskovat svou chakru tak, aby nebyla nalezena. Jako mnohé dívky je i ona zamilovaná do Sasukeho.